Китай се възползва от ситуацията с коронавируса, като изнася нискокачествени

...
Китай се възползва от ситуацията с коронавируса, като изнася нискокачествени
Коментари Харесай

САЩ обвиняват Китай, че доставя некачествени тестове за COVID-19

Китай се възползва от обстановката с ковид, като изнася нискокачествени проби за COVID-19 . Това заяви в ефира на Fox News Питър Наваро, стопански консултант на Белия дом.

" Има доста нискокачествени проби, идващи от Китай в този момент, които дават погрешни резултати и други недостатъци ", сподели Наваро.
 Тръмп още веднъж атакува Китай поради ковид
Тръмп още веднъж атакува Китай поради ковид

Напрежение сред Белия дом и Пекин

Той уточни още веднъж, че формален Пекин е скрил огнище на ковид в продължение на шест седмици и упрекна Китай в разпространяването на инфекцията. Според него Пекин може да ограничи огнището на вируса до Ухан, само че той не го направил. Съветникът на Белия дом означи, че в следствие стотици китайци са отлетели за Милано, Ню Йорк и други градове.

В началото на април " Блумбърг " писа, базирайки се на източници, че Китай съзнателно прикрива мащаба на огнището на ковид в страната, подценявайки броя на инфекциите и смъртността. Това умозаключение направиха американските разследващи служби.
 Вече над 3 млн. инфектирани с новия ковид по света
Вече над 3 млн. инфектирани с новия ковид по света

Съединени американски щати са най-засегнатата страна в света

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп също се усъмни в формалните данни на китайските управляващи за броя на умрелите. Той сподели още, че се организират следствия за появяването на ковид. От своя страа китайският президент Си Цзинпин съобщи, че политизирането на пандемията и етикетирането не предизвиква интернационалното съдействие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР