Китай се тресе от протести срещу строгите анти-Ковид мерки в

...
Китай се тресе от протести срещу строгите анти-Ковид мерки в
Коментари Харесай

Доц. Мариана Тиен: Протестите в Китай няма да ескалират

Китай се тресе от митинги против строгите анти-Ковид ограничения в страната, които продължават вече три години.  Гневът тлее от месеци поради разпоредбите на Китай за нулев Коронавирус. Експертите споделят, че митингите не са от мащаба на митингите на площад Тянанмън през 1989 г, само че все пак са изненадващи за страна,  доминирана от режима на Си Дзинпин. 

В студиото на „ Добро утро, Европа “ гостува доцент Мариана Тиен, китаист от секцията по международно-правни науки към Българска академия на науките. Тя разяснява обстановката в Китай.

„ Категорично няма да прерасне в нещо огромно това, което се случва сега. Непрекъснато проследявам новините от Китай. До преди няколко месеца знаете, че затваряха цели градове даже и при един случай, дори и асимптомен. Последните две седмици, преди да избухне тази вълна много облекчиха ограниченията в Пекин, а и в цялостен Китай. Но на китайците им омръзна три години да вървят с маски, да се затварят дребни и междинни предприятия. Тук към този момент е намесена политиката, геополитиката, бизнесът. Има мощно неодобрение от политиката на нулев Ковид. “

Какво още показа тя – във видеото. В него можете да видите и включването на Иван Иванов – българин, живеещ в Югоизточен Китай, който също показа усещанията си от протичащото се в страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР