Китай се приближава все по-близо до края на така наречената

...
Китай се приближава все по-близо до края на така наречената
Коментари Харесай

Пекин разхлабва строгите мерки срещу COVID-19

Китай се доближава все по-близо до края на по този начин наречената " политика за нулев коронавирус ". След седмици на строги ограничавания, от през днешния ден жителите на Пекин ще могат още веднъж да излизат и да посещават разнообразни публични места.

Да се возиш на такси или метро, да отидеш на музей - неща, които през миналите седмици не бяха вероятни в Пекин...До през днешния ден, когато стартира поетапното разхлабване на драконовските ограничения против COVID-19.

След седмица на сензитивен спад на новите случаи на болест, в това число - нито един в петък, управляващите в китайската столица оповестиха, че е пристигнало време за облекчение на ограниченията. Факт, който жителите на мегаполиса одобряват задушевно.

" Все още не дръзвам да си върша проекти, тъй като не съм сигурен, че тази пандемия си е отишла. Но най-малко нещата се усъвършенстват - нека скоро да можем свободно да пътуваме без да се постанова непрекъснато да си вършим проби. Просто се надявам скоро да мога да пътувам, където си желая, тъй като Пекин към този момент ми омръзна. " - споделя Ву Фан, гражданин на Пекин

В рамките на така наречен " политика за нулев коронавирус " се стигна до крайни ограничения от страна на управляващите, в това число слагане под карантина на жителите на цели жилищни блокове.

" Не би трябвало да се тормозим чак толкоз. Каквото и да става, рано или късно тази пандемия ще отмине. Не е чак толкоз страшна и не трябва да управлява живота ни толкоз доста. " - счита Лу Уейчен, гражданин на Пекин

Освен публичният превоз, който не работеше в няколко столични региона, отварят порти и комерсиалните центрове. Отпада условието за работа от у дома, хотелите ще могат да настаняват посетители, само че заведенията за хранене - към момента не. Детските градини, учебните заведения и университетите остават затворени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР