Китай се отдалечава от концепцията за поддържане на ядрения си

...
Китай се отдалечава от концепцията за поддържане на ядрения си
Коментари Харесай

Пентагонът не се интересува от думите на Китай, а потенциала с ядрена заплаха

Китай се отдалечава от концепцията за поддържане на нуклеарния си боеприпас на минимално нужното равнище и Съединени американски щати имат намерение да вземат това поради при военното си развиване , разяснява военачалник Джон Хейтън, заместник-председател на Комитета на началниците на щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати на среща с основаната във Вашингтон група на пишещите за защита, оповестява ТАСС.

" Притеснявам се, че те се отдалечават от минималния капацитет за въздържане. Тъй като всички признаци демонстрират, че те вършат това ", сподели военният водач, разяснявайки нуклеарното развиване на Китай.

" Работата, която правят в региона на хиперзвуково оръжие , работата за образуване на нуклеарна триада , работата по построяването на МКБР, както силозни, по този начин и мобилни комплекси , разполагането на балистични ракети на бомбардировачи , разполагането на балистични ракети на подводници ... "
 В Съединени американски щати потвърдиха
В Съединени американски щати потвърдиха " доста притеснително " тестване на хиперзвукови оръжия от Китай

Въпреки че Китай отхвърля

" Когато погледнете тази конструкция, тогава разбирате, че това не е най-малък възпиращ капацитет . Такива средства не са нужни с най-малък възпиращ капацитет ", уверен е Хейтън.

В същото време той означи, че отделя доста по-малко внимание на прокламирането на правилото да не нанасят нуклеарен удар първи . " Неизползването първи. Това изказване не ме интересува. Тъй като думите не ме интересуват... интересува ме капацитетът ".

" Ако сте боен офицер, би трябвало да вземете поради капацитета, опцията врагът да употребява този капацитет против вас . Така че би трябвало да се изхожда от обстоятелството, че капацитетът е основан по някаква причина и да се ангажирате с обмисляне , като се има поради това ".
 Централно разузнавателно управление на САЩ основава група за битка с Китай в епоха на стратегическа конкуренция на велики сили
Централно разузнавателно управление на САЩ основава група за битка с Китай в епоха на стратегическа конкуренция на велики сили

Бърнс: Най-важната геополитическа опасност пред която сме изправени през 21-ви век

" Политиците би трябвало да се тревожат за думите, военните би трябвало да се тревожат за капацитета ", добавя генералът.

" Всички хиперзвукови оръжия, които основават, всички нуклеарни оръжия , които основават, не са предопределени за тяхното население, не са основани по отношение на казуса в Западен Китай. Те са предопределени за Съединените щати . Трябва да изхождаме от това, да вършим проекти, въз основа на това, да бъдем подготвени за това. Те ни догонват в тази позиция поради оръжията, които основават ", разяснява Хейтън.

Министерството на външните работи на Китай изрази " съдбоносен митинг " и " угриженост по отношение на раздуването от страна на НАТО на тематиката за китайската нуклеарна опасност ".

" Китай преследва отбранителна тактика в тази област и поддържа своя нуклеарен боеприпас на минимално нужното равнище ", съобщи китайското външно министерство.
 Австралия и страните от Югоизточна Азия оповестиха нов стратегически пакт
Австралия и страните от Югоизточна Азия оповестиха нов стратегически пакт

Байдън подлага на критика Китай, Съединени американски щати със съдружници ще пазят свободата и демокрацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР