Китай се нуждае от 68 пъти повече електроенергия за работата

...
Китай се нуждае от 68 пъти повече електроенергия за работата
Коментари Харесай

10 % от световното потребление на енергия се дължи на климатиците


Китай се нуждае от 68 пъти повече електрическа енергия за работата на климатиците си, в сравнение с изразходваната за тези цели през 1990 година. Това излиза наяве от данните на International Energy Agency.

Към сегашния миг Съединени американски щати да вземем за пример изразходват за климатици повече сила, от която и да е друга страна. Според данни от 2016 година 40% от силата, употребена за изстудяване в света се е дължала на Съединени американски щати. 328-те милиона поданици са потребявали повече електрическа енергия от климатиците си от общо 4,4-те милиарда души живеещи в Африка, Латинска Америка, Близкият Изток и Азия (без Китай).

Прогнозите са, че в най-скоро време Китай ще изпревари Съединени американски щати по този индикатор.

Климатиците използват към 2000 Твтч електрическа енергия годишно, или на тях се падат към 10 % от цялото международно ползване.

Според данните на IEA, в Съединени американски щати която е и водеща климатиците използват 616 Твтч. На второ място се подрежда Китай – с ползване от климатиците на 450 Твтч, а н трето място остава „ останалият свят “ с 334 Твтч. За Европа потреблението на електрическа енергия от климатици се пресмята на 152 Твтч.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР