Китай се намира в критичен период на икономическо възстановяване и

...
Китай се намира в критичен период на икономическо възстановяване и
Коментари Харесай

Срещи и форуми на китайските министерства дават положителни сигнали за бизнеса

Китай се намира в сериозен интервал на икономическо възобновяване и индустриална рационализация. Китайското държавно управление ускорява връзката и обмена с голям брой предприятия, в това число частни и задгранични компании, с цел да увеличи в допълнение доверието и да стабилизира упованията.

На 6 юли Ли Цян, член на Постоянния комитет на Политбюро на Централен комитет на ККП и министър председател на Държавния съвет, ръководи симпозиум за положението на стопанската система все още. Той предложи да се ускори научният темперамент на взимане на решения посредством възстановяване на взаимоотношението на работата и да се сътвори и усъвършенства механизъм за нормализирането на връзките сред държавното управление, частните предприятия и задгранично финансираните предприятия.

Няколко дни по-рано, на 3 юли Джън Шандзие, шеф на Националната комисия за развиване и промени, ръководи симпозиум за частни бизнесмени, на който изслуша от близко действителното положение на бизнес развиването на частните предприятия. На симпозиума бяха разисквани още комплицираните провокации, пред които са изправени фирмите все още, както и съответните политически оферти.

На 5 юли пък министърът на търговията Уан Уънтао ръководи кръгла маса на представители на предприятията, финансирани от чужбина, с цел да изслуша деликатно бизнес обстановката, проблемите, настояванията, мненията и предложенията на фирмите. На събитието беше разисквано и предлагането за модернизиране и основаване на система от кръгли маси за финансирани от чужбина предприятия по въпроси на съществуващия нормализиран механизъм за продан.

На 6 юли Министерство на индустрията и информатизацията откри нормализиран механизъм за взаимоотношение с индустриалните предприятия, с цел да извърши интензивно добра работа по обслужването на предприятията и да сътвори добра среда за развиването на производството.

Лично ръководителите на доста министерства и комисии се намесиха и организираха един след различен съответните бизнес конгреси, които провокираха огромно внимание от наблюдаващи на обвързваните браншове. Целта на тези срещи е да се изслушат условията и предложенията на предприятията, да се решат действителни належали проблеми и да се сътвори добра среда за развиване.

Списъкът с представители на бизнеса, участващи в срещите, също притегли огромно внимание. В тях интензивно участваха компании от бранша за произвеждане на съоръжение, предприятия за произвеждане на домашен уреди, предприятия от бранша на логистиката и дистрибуцията, производители на облекло и индустриални предприятия за бързооборотни потребителски артикули.

Частните бизнесмени проучиха опциите и провокациите, донесени от локални и задгранични промени в среда за развиването, показаха някои сегашни на практика компликации, срещани в процеса на произвеждане и употреба, и също по този начин обрисуваха целенасочени мнения и оферти за по-нататъшно усъвършенстване на правната и институционалната среда за развиването на частните предприятия.

Представители на 12 компании, в това число General Electric Medical, Novo Nordisk, Bayer и Pfizer, участваха на кръглата маса на фирмите, финансирани от чужбина на 5 юли. Това издание на събитието се концентрира върху фармацевтичната промишленост. Участващите компании обявиха, че са цялостни с убеденост в вероятностите за икономическо развиване на Китай и са подготвени да засилят връзките си с държавните ведомства по разнообразни канали. Компаниите показаха в детайли обстановката и проблемите, свързани с задграничните вложения във фармацевтичната промишленост, а по-късно излязоха с 25 съответни отзиви и оферти.

Какви сигнали изпращат тази редица провеждани от разнообразни министерства и комисии мероприятия? Джу Къли, създател и президент на Националния институт за проучване на новата стопанска система и основен шеф на Мозъчния концерн за нова стопанска система, има вяра, че интензивните събития за частни и задгранични предприятия изцяло отразяват огромното внимание и значение, които китайското държавно управление отдава на връзката и обмена с бизнес субектите. Тези действия също по този начин отразяват поддръжката от страна на държавната администрация за развиването на частните предприятия. Нарастващата прелест и жизнеспособност на китайския пазар не трансформират уговорката на страната да се отвори към външния свят. Такива сигнали ще оказват помощ за възстановяване на доверието и упованията за вложения от разнообразни компании и за поощряване на здравословното развиване на частни и задгранични компании на китайския пазар. „ Това е главният приоритет за възстановяване на пазарните упования и преформулиране на доверието в развиването. “

Джу Къли уточни още, че това безспорно ще разреши на държавното управление да разбере по-добре потребностите на пазара и частните компании, в допълнение да усъвършенства политическите ограничения и да сътвори по-добра среда за развиване за бизнеса. По този метод ще се насърчи икономическата промяна и отварянето в дълбочина и ще се насърчи китайската стопанска система да реализира по-високо качество на развиване.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР