Китай се извини на Коста Рика за балона, прелетял над

...
Китай се извини на Коста Рика за балона, прелетял над
Коментари Харесай

Китай се извини на Коста Рика за балона в небето ѝ

Китай се извини на Коста Рика за балона, прелетял над нейна територия , заяви държавното управление на централноамериканската страна, представено от " Ройтерс ".

Новината пристигна, откакто различен хипотетичен шпионски балон на Пекин, който прелетя над Съединените щати, провокира огромен политически и дипломатически спор.

В събота американски тъкмо до атлантическото крайбрежие след дни на всевъзможни спекулации по отношение на задачата му, а през вчерашния ден американският президент Джо Байдън съобщи, че връзките сред Съединени американски щати и Китай не са се влошили поради случая.

От външното министерство на Коста Рика показаха, че китайското държавно управление е признало, че един от неговите балони е прелетял над страната, а китайското посолство в Сан Хосе " се извини за случая " , като в същото време увери, че балонът е фокусиран върху научни проучвания, основно метеорологични изследвания.
 Съединени американски щати: Втори китайски шпионски балон е засечен над Латинска Америка
Съединени американски щати: Втори китайски шпионски балон е засечен над Латинска Америка

Напрежението се ускорява

На формалните представители на Коста Рика е било обяснено, че траекторията на полета на балона се е отклонила от първичния си проект , като опцията за поправяне на грешката е била лимитирана.

Вчера говорителка на китайското външно министерство съобщи на конференция в Пекин, че е бил употребен за цивилен цели.

В неделя ръководителят на организацията за гражданска авиация на Коста Рика заяви, че локалните чиновници са били осведомени за балон, летящ над страната предишния четвъртък, откакто колумбийските военни са алармирали, че са забелязали обект, сходен на балон, над своя територия ден по-рано.
 Китай разяснява балона над Съединени американски щати
Китай разяснява балона над Съединени американски щати

Пекин не удостоверява принадлежността му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР