Китай се готви да тества десетки хиляди кръвни проби от

...
Китай се готви да тества десетки хиляди кръвни проби от
Коментари Харесай

Китай тества десетки хиляди кръвни проби от Ухан в търсене на произхода на COVID-19

Китай се готви да тества десетки хиляди кръвни проби от град Ухан като част от следствието си за произхода на COVID-19 , оповестява Си Ен Ен.

Този ход идва на фона на възходящите във връзка с появяването на вируса.

Банката с близо 200 000 проби, в това число тези от последните месеци на 2019 година, беше посочена през февруари тази година от като вероятен източник на основна информация, която би могла да помогне да се дефинира по кое време и къде вирусът на първо време се е трансферирал върху хората.
 Китай отряза СЗО - да търси произхода на COVID-19 другаде
Китай отряза СЗО - да търси произхода на COVID-19 другаде

Планът за втори стадий изследвания пренебрегвал здравия разсъдък

Пробите се съхраняват в Кръвния център в Ухан. Очакванията са, че те ще обзет 2019 година, като дават тъканни проби в действително време от огромна част от популацията в китайския град, където се счита, че за първи път човек е бил инфектиран със SARS-CoV-2.

От центъра обясниха, че пробите от кръвни банки се съхраняват в продължение на две години , ако са нужни като доказателство при правосъдни каузи, свързани със съответното кръводаряване.

Този двугодишен интервал обаче скоро ще изтече таман за основните месеци октомври и ноември на 2019 година, за които множеството специалисти считат, че са времето на първите случаи на COVID-19 при хората.
 СЗО упорства - отново ще търси произхода на COVID-19 в Китай
СЗО упорства - отново ще търси произхода на COVID-19 в Китай

Международната организация още веднъж прикани китайските управляващи за бистрота

Представител на китайската национална здравна комисия съобщи, че сега тече подготовката за осъществяването на тестванията. Той обаче удостовери, че тестването ще се случи, откакто двугодишната граница бъде достигната.

През юли ръководителят на китайския екип, работещ по следствието на СЗО, разгласи, че Китай ще тества пробите, а откакто китайските специалисти получат резултатите, ще ги предадат и на задгранични научни екипи.

Експертите са на мнение, че в случай че пробите са съхранявани вярно, биха могли да съдържат решаващи признаци за първите антитела, построени от хора против вируса.
 СЗО се съмнява, че COVID-19 е зародил на пазара в Ухан
СЗО се съмнява, че COVID-19 е зародил на пазара в Ухан

Нова версия за пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР