Китай се готви да премахне всички ограничения за броя на

...
Китай се готви да премахне всички ограничения за броя на
Коментари Харесай

Втората икономика премахва една от най-големите пречки пред растежа си

Китай се готви да отстрани всички ограничавания за броя на децата, които едно семейство може да има, оповестява Bloomberg, цитирайки свои източници. Въведената преди към 4 десетилетия мярка докара до безчет нарушавания на човешките права и провокира дефицит на служащи във втората най-голяма стопанска система в света.

Правителството е провело изследване и обмисля да отстрани ограничаването за цялата страна. Властта желае да понижи темпа, с който популацията на Китай застарява, както и да отстрани източник на интернационална рецензия.

Решението може да бъде взето още към четвъртото тримесечие на годината.

Промяната е значима и за редица компании. Акиите на Danone, която удвои каузи си на пазара за бебешки храни в Китай през последните пет години, подкосчиха в днешната търговия.

 Най-голямата спирачка пред растежа на втората стопанска система? Бебетата
Най-голямата спирачка пред растежа на втората стопанска система? Бебетата

Страната, която забрани раждането на повече от едно дете, в този момент би трябвало да се промени напълно, само че това е сложна задача

Премахването на тежкото ограничаване ще затвори страницата на един от най-големите обществени експертименти в човешката история. То накара няколко потомство родители да заплащат големи санкции, да правят нежелани аборти или да отлеждат деца в сенките.

През 2015 година Пекин леко отслаби мярката, като разреши развъждането на две деца. През предходната година ражданията понижиха с 3.5% до 17.2 милиона.

Застаряващото население в Китай натежа над напъните на президента Си Дзинпин да развие стопанската система и покачва разноските за пенсии и опазване на здравето.

Властта пресмята, че към 1/4 от популацията в страната ще бъде над 60 до 2030 година През 2010 година този дял бе 13%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР