Китай се готви да наложи глоба от над 1 млрд.

...
Китай се готви да наложи глоба от над 1 млрд.
Коментари Харесай

Китай глоби технологична компания с повече от 1 млрд. долара

Китай се готви да наложи санкция от над 1 милиарда $ на колоса Didi в края на дългогодишно следствие, оповестяват медиите, което ускорява очакванията на вложителите, че репресиите против софтуерните компании в страната завършват.
Централата на компания Didi
Didi, в миналото прочут като китайския отговор на Uber, е една от най-известните цели на необятно публикуваното ограничение на бранша, в който години наред имаше плевел напредък и свръхмонополи, преди регулаторите да се намесят.

Глобата, наложена поради практиките на Didi в региона на киберсигурността, ще възлезе на повече от четири % от общите доходи на компанията за предходната година в размер на 27,3 милиарда $ и ще проправи пътя за стартирането на новите ѝ акции на борсата в Хонконг, заяви The Wall Street Journal.

Позовавайки се на неназовани източници, осведомени с въпроса, вестникът съобщи, че откакто санкцията бъде оповестена, държавното управление ще облекчи рестриктивните мерки си върху активността на Didi.

Регулаторните органи попречиха на компанията да прибавя нови консуматори, а приложенията ѝ бяха отстранени от онлайн магазините в Китай.

Статията на WSJ провокира растеж на акциите на китайските софтуерни компании в Хонконг тази заран, като вложителите се надяваха, че двугодишната регулаторна стихия, обхванала бранша е към своя край.

Акциите на колоса в електронната търговия Alibaba се покачиха с четири %, а гейминг титанът Tencent завоюва 2,5 % при откриването на борсовата търговия.

Ако бъде доказана, санкцията за Didi ще бъде най-голямата, наложена на китайска софтуерна компания, откогато през април 2021 година Alibaba трябваше да заплати 2,75 милиарда $ като наказване за нелоялна конкуренция./БГНЕС, Агенция Франс Прес

Пекин / Китай
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР