Китай се е превърнал в една от най-добрите дестинации за

...
Китай се е превърнал в една от най-добрите дестинации за
Коментари Харесай

Защо Китай е „задължителна дестинация“ за чуждестранните инвеститори?

„ Китай се е трансформирал в една от най-хубавите дестинации за вложения. Следващият „ Китай “ отново е Китай “, съобщи китайският ръководител Си Дзинпин по време на бизнес срещата в границите на провелата се в Сан Франциско среща на върха на АТИС. Неговото изявление провокира вниманието на доста хора в промишлено-търговските кръгове.

Защо Китай е „ наложителна алтернатива “ за вложенията на международната бизнес общественост? Китай е най-големият мотор за световния напредък. Страната ще способства с 1/3 за световния стопански растеж тази година. Неотдавна Международният валутен фонд увеличи прогнозата за растежа на китайския Брутният вътрешен продукт за тази година до 5,4%, което е доказателство, че китайската стопанска система е устойчива и с капацитет за развиване. 

Китай разполага с неповторимо преимущество – голям пазар. Китай е с население от 1,4 милиарда души, което е повече от популацията на всички развити страни взети дружно. Според прогнозата в идващите 15 години броят на хора със междинен приход в Китай ще се усили от 400 милиона до 800 милиона. Както споделя основният управител на американската компания BlackRock Fund Джан Чъ, китайският пазар се отличава със непоклатимост и високо качество, сходно на пазара на развитите страни, като също по този начин има и капацитет за бърз напредък сходно на новоразвиващите се пазари. Китайският пазар е неповторим нищожен запас.

Резултатите от изследването на Китайско-американската комерсиална камара демонстрират, че 66% от американските компании в Китай ще поддържат или усилят вложенията си в страната. В бъдеще този, който се отхвърля от китайския пазар, ще се лиши от голям брой благоприятни условия за развиване. Наскоро сингапурският министър председател Ли Сиен Лун разяснява, че мощен и другарски надъхан Китай ще има позитивно влияние върху района и света.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР