Китай създаде комисия за оценка на онлайн игрите, за да

...
Китай създаде комисия за оценка на онлайн игрите, за да
Коментари Харесай

Китай създаде комисия за оценка на етиката в онлайн игрите

Китай сътвори комисия за оценка на онлайн игрите, с цел да подсигурява спазването на избрания етичен кодекс, в опит да обезпечи здравословни развлекателни артикули и да отбрани юношите от негативното им влияние, обявиха от отдела за гласност на Централен комитет на ККП, съобщи bulgarian.cri.cn.

Съставена от специалисти в областта на онлайн игрите, откриватели от държавни отдели, индустриални институции и медии, основаната в Пекин комисия ще прави оценка наличието на онлайн игрите, ще следи дали то е допустимо да разсъни обществени проблеми и несъгласия. Тя ще даде правила за онлайн игрите с рекомендации за основаването на политики и ще дава насоки на фирмите, с цел да поемат обществени отговорности и да се придържат към етичните правила.

След неотдавнашна оценка на 20 игри от комисията, регулаторите желаеха от производителите и операторите на 11 онлайн игри да създадат корекции в наличието. Останалите девет не получиха утвърждение.

Китай е очевидец на огромен растеж на пазара на онлайн игри, който доближи 235,5 милиарда юана (около 34,3 милиарда щатски долара) предходната година, сочат данни на китайското ръководство за киберпространството. Бързо процъфтяващата промишленост обаче провокира обществени проблеми като отрицателно въздействие на неуместно наличие и пристрастяване към игрите, положение което тази година Световната здравна организация дефинира като психологично разстройство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР