Китай създаде дигитален паспорт за гражданите си, който ще им

...
Китай създаде дигитален паспорт за гражданите си, който ще им
Коментари Харесай

Китай създаде e-ваксинационни сертификати за пътувания в чужбина

Китай сътвори цифров паспорт за жителите си, който ще им разреши да потвърдят санитарния си статут при пътешестване до или от чужбина и може да способства за по-нататъшното отваряне на китайските граници, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Този " здравен документ за интернационалните пътувания " е приложение за смарт телефон, което демонстрира и удостоверява санитарните данни ан пасажерите като тестванията им за КОВИД-19 (ПСР и антитела) или ваксиналния им статут.

Засега това приложение не е наложително и е непокътнато за китайски жители.

То ще им даде повече улеснение в пътуванията им " до момента в който последователно се подписват съглашение за взаимно признание на здравни документи сред Китай и други страни ", заяви Синхуа.

Засега не е ясно с кои страни Китай води диалози за признание на своя здравен документ.

Съединени американски щати и Англия обмислят да основат сходни удостоверения, а в Европейски Съюз концепцията за " зелен паспорт " ще бъде показана от Европейската комисия на 17 март, отбелязва Агенция Франс Прес.

До момента Китай не е оповестил намаляване на карантинни ограничавания за идващи в Китай хора, които са имунизирани против новия ковид, отбелязва Ройтерс.

Съществуващите карантинни условия би следвало да останат в действие за идващи в Китай пасажери, защото е допустимо имунизираните хора въпреки всичко да бъдат инфектирани с вируса, сподели през февруари представител на китайската национална здравна работа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР