Китай съобщи днес за 25 нови болни от Covid -19

...
Китай съобщи днес за 25 нови болни от Covid -19
Коментари Харесай

Китай съобщи за 25 нови болни от Covid-19 в Пекин

Китай заяви през днешния ден за 25 нови заболели от Covid -19 в Пекин, който съвсем се бе завърнал към естествения живот, само че след разкриване на ново вирусно огнище в града бяха затворени ред столични квартали и стартира всеобщо тестване на популацията, съобщи Франс прес.

Китайският епидемиолог Чжан Юн съобщи, че съгласно първичните данни от проучванията новият вирусен вариант идва от Европа, само че е по-стар от публикувания през днешния ден в европейските страни.

Той изреди няколко хипотези: вирусът може да е пристигнал от Европа със замразени храни или от дълго време да се е намирал на градския пазар, където е бил открит предходната седмица.

Възможно е този вариант да е пропътувал от първичното огнище на пандемията в китайския град Ухан до Европа и отново да се е върнал на китайска земя, допусна Бен Коулинг, учител в Училището за публично опазване на здравето към Хонконгския университет.

По публични данни поради новото вирусно огнище в Пекин има през днешния ден 183 заболели от Covid -19. Според здравното министерство в Китай се наброяват към днешна дата общо 293 случая - най-високото ниво от началото на май до момента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР