Китай съобщи днес за 206 нови случая на заразяване, от

...
Китай съобщи днес за 206 нови случая на заразяване, от
Коментари Харесай

Китай отбеляза рекорден за последните 21 месеца брой заразени

Китай заяви през днешния ден за 206 нови случая на заразяване, от тях 158 са се заразили на територията на страната, съобщи Ройтерс.

Това е най-високият брой инфектирани от 21 месеца насам.

Освен това китайските здравни управляващи оповестиха, че са открити 29 нови асимптоматични случая, които страната класифицира настрана от доказаните. Няма нови жертви, с което броят на жертвите на КОВИД-19 в страната остава 4636, при общо 101 077 случая от началото на пандемията.

Повечето от новите случаи са съсредоточени в северозападната провинция Шенси, чиято столица е град Сиан. 155 от случаите на заразяване на територията на Китай са регистрирани в 13-милионния град.

Общо от 9 декември насам в града са открити 485 случая. Местните управляващи постановиха строги ограничения за преодоляване на разпространяването на болестта, в сходство с наложената от Пекин политика за въздържане на епидемията във допустимо най-ранен етап. Жителите на града нямат право да го напущат без позволение на работодатели или здравните управляващи и в града се правят всеобщи проби за разкриване на инфектираните.

В Сиан не са регистрирани случаи на заразяване с разновидността Омикрон, само че такива са открити измежду пристигналите от чужбина пасажери и в Южен Китай.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР