Китай съобщи днес, че е изпратил изтребители, за да наблюдават

...
Китай съобщи днес, че е изпратил изтребители, за да наблюдават
Коментари Харесай

Китай изпраща изтребители, за да предупреди самолет на ВМС на САЩ в Тайванския пролив

Китай заяви през днешния ден, че е изпратил изтребители, с цел да следят и предупредят патрулен аероплан на Военноморски сили на Съединени американски щати, който прелетял през Тайванския проток , оповестява " Ройтерс ".

Китай претендира за суверенитет над Тайван, както и че има пълномощия над пролива. Тайван и Съединените щати оспорват това изказване и упорстват, че Тайванският проток е интернационален воден път.

По-рано през днешния ден 7-ми флот на Военноморски сили на Съединени американски щати разгласи, че морският патрулен и разследващ аероплан P-8A Poseidon, който също се употребява за задачи против подводници, е прелетял през пролива в интернационалното въздушно пространство.

" Съединените щати поддържат навигационните права и свободи на всички народи, като работят в границите на Тайванския пролив в сходство с интернационалното право ", безапелационни бяха от американските Военноморски сили. Оттам прибавиха, че преносът на самолета показва уговорката на Съединените щати към " свободен и отворен Индийско-Тихоокеански район ".
 Тайван се надява на спокойно общуване с Китай
Тайван се надява на спокойно общуване с Китай

Международната поддръжка за острова достигнала " невиждани висоти "

Китайските военни описаха полета като " обществено представление " и показаха, че са изпратили изтребители да следят и предупредят американския аероплан . Те прибавиха още, че са " постоянно в нараснала подготвеност и ще пазят уверено националния суверенитет и сигурност, както и районния мир и непоклатимост ".

Министерството на защитата на Тайван заяви, че американският аероплан е прелетял в северна посока през пролива, като се е движил по междинната му линия. Силите на Тайван наблюдават обстановката ", добави министерството.

Припомняме, че Китай организира съвсем ежедневни военни дейности в Тайванския проток, както и в моретата и въздушното пространство към Тайван.

За финален път Съединените щати оповестиха задача на Poseidon през пролива през юли.
 Филипините, Тайван и Малайзия отхвърлят новата карта на Китай на Южнокитайско море
Филипините, Тайван и Малайзия отхвърлят новата карта на Китай на Южнокитайско море

Карта отбелязва териториалните искания на Китай в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР