Китай съобщи, че министърът на външните работи Ван Йи ще

...
Китай съобщи, че министърът на външните работи Ван Йи ще
Коментари Харесай

Китайският външен министър ще председателства Съвета за сигурност на ООН за войната в Газа


Китай заяви, че министърът на външните работи Ван Йи ще посети Ню Йорк за договаряния в границите на Организация на обединените нации във връзка с войната сред Израел и Хамас.

" Първият посланик на Китай ще бъде в Ню Йорк тази седмица за съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на спора сред Израел и Хамас ", заяви Министерството на външните работи на Пекин, съобщи Агенция Франс Прес.

" В качеството си на ротационен ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през този месец, Китай ще организира среща на високо ниво по палестинско-израелския въпрос на 29 ноември ", съобщи представителят Ван Уенбин, като добави, че Ван Йи ще ръководи срещата.

Миналата седмица Китай съобщи, че приветства примирието сред Израел и Хамас, което стартира на 24 ноември и докара до освобождението на десетки заложници и на повече от 100 палестински пандизчии.

Днес последните часове от примирието изтичат.

Пекин се надява, че на договарянията на Организация на обединените нации тази седмица ще се реализира " преустановяване на огъня и прекъсване на сраженията " и ще се даде " принос за облекчение на филантропичната рецесия в Газа ", акцентира Ван Уенбин.

В предишното Китай е симпатизирал на палестинската идея и е подкрепял решението на израелско-палестинския спор, учредено на съществуването на две страни.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР