Китай реши да ограничи износа на някои метали, широко използвани

...
Китай реши да ограничи износа на някои метали, широко използвани
Коментари Харесай

Китай налага ограничения на износа на редки метали

Китай реши да ограничи износа на някои метали, необятно употребявани в полупроводниците, електрическите транспортни средства и високотехнологичните промишлености, което е нов стадий в комерсиалната война със Съединените щати и евентуално може да причини допълнителни разстройства в световния проект вериги за доставки.

Министерството на търговията на Китай съобщи, че от 1 август ще управлява износа на осем галиеви продукта и шест германиеви продукта, с цел да отбрани своята национална сигурност и ползи, ход, който анализаторите видяха като ответна акция в отговор на ескалиращите старания на Вашингтон да ограничи софтуерния прогрес на Китай.

" Китай удари американските търговски ограничавания там, където боли ", сподели Питър Аркел, ръководител на Глобалната минна асоциация на Китай.

" Галият и германият са единствено няколко от второстепенните метали, които са толкоз значими за гамата от софтуерни артикули и Китай е преобладаващият производител на множеството от тези метали. Фантазия е да се допуска, че друга страна може да размени Китай в кратковременен проект даже в средносрочен проект ", сподели Аркел.

Галий, германий и други второстепенни метали се употребяват много в широколентови полупроводници в информационно съоръжение, слънчеви панели и електрически транспортни средства.

Китай е преобладаващият производител на галий и германий . През 2022 година най-големите вносители на галиеви артикули от Китай са били Япония, Германия и Нидерландия, заяви новинарският уеб страница Caixin, базирайки се на митнически данни. Най-големите вносители на германиеви артикули са Япония, Франция, Германия и Съединените щати, се споделя в известието.

Контролът от страна на Китай идва, когато Вашингтон обмисля нови ограничавания върху доставката на високотехнологични микрочипове за Китай, след поредност от ограничавания през последните години.

Съединените щати и Нидерландия също се чака да ограничат в допълнение продажбите на съоръжение за произвеждане на чипове за китайските производители  това лято, част от напъните да се предотврати потреблението на тяхната технология от китайската войска.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР