Китай регистрира нови 78 случая на смъртоносния коронавирус. Почти всички

...
Китай регистрира нови 78 случая на смъртоносния коронавирус. Почти всички
Коментари Харесай

Отменят блокадата над Ухан на 8 април

Китай записва нови 78 случая на смъртоносния ковид. Почти всички са импортирани от чужбина на фона на опасения от втора вълна на разпространяване на инфекциозното заболяване, осведомят " Дейли телеграф " и " Гардиън ".

Първият нов случай за близо седмица е регистриран в Ухан, където се появи вирусът в края на предходната година, дружно с още други три случая в страната.

Седем души са умряли, всичките в Ухан, оповестиха от Националната здравна комисия.

Но 74 случая са импортирани от чужбина, което е най-високото равнище от началото на март, когато стартира да се събира такава информация и близо двойно повече от понеделник.

През последните дни съвсем всички нови случаи в Китай са от чужбина.

Отделно здравната комисия в провинция Хубей разгласи, че ще отстрани всички ограничавания за пътешестване в провинцията като се изключи Ухан на 25 март. За Ухан рестриктивните мерки ще бъдат анулирани на 8 април. Хората ще могат да излизат от града с потребление на здравен код. Градът е блокиран от 23 януари.

В Китай общо са инфектирани с вируса над 81 000, а близо 3300 са умряли. Повече от 73 000 са се възстановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 334 000 доказани случая, а умрелите са близо 15 000. Регистрирани са случаи в 189 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 381 000 случая и над 16 500 умряли в 168 страни./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР