Китай реагира гневно, след като два военни кораба на САЩ

...
Китай реагира гневно, след като два военни кораба на САЩ
Коментари Харесай

Китай с гневна реакция заради военни кораби на САЩ в Южнокитайско море

Китай реагира яростно, откакто два военни кораба на Съединени американски щати са плавали покрай противоречивите Параселски острови в Южнокитайско море, описвайки хода като „ провокация “ и обвинявайки Съединени американски щати в осъществяването на съществено посягане върху суверенитета на страната, съобщи организация Фокус.
Изявление, оповестено от министерството на защитата, споделя че китайските кораби и авиация са предизвестили американските кораби да изоставен, защото са навлезли в териториалните води на Южнокитайско море без разрешение. Ходът „ нарушава китайското и съответното интернационално право, съществено протяга ръка върху китайския суверенитет и наранява взаимното стратегическо доверие сред двете военни сили “, се споделя още в изказването.
То разказва готовността на китайските военни сили да защитят суверенитета на страната като „ непоколебима “.
Американските представители са декларирали пред „ Reuters “, че корабите „ Higgins “ и „ Antietam “ са се доближили на 12 морски благи от Параселските острови.
Операцията е следващият опит на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да отвърна това, което Вашингтон вижда като напъните на Пекин да ограничи свободата на корабоплаване в стратегическите води.
Южнокитайският спор слага още повече напрежение върху връзките сред Съединени американски щати и Китай, в допълнение на комерсиалния спор сред двете най-големи стопански системи в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР