Китай разработи собствен индекс на глобалното развитие на интернет, става

...
Китай разработи собствен индекс на глобалното развитие на интернет, става
Коментари Харесай

САЩ, Китай и Южна Корея са първенци по развитие на интернет


Китай създаде личен показател на световното развиване на интернет, излиза наяве от отчет на Китайската академия за киберпространство. Документът отбелязва, че системата за оценка има пробен темперамент и се основава на статистически данни от разнообразни източници - китайски и задгранични, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС.

Индексът включва 38 страни от 5 континента, където, съгласно създателите на отчета, интернет е получил най-голямо развиване. Анализът е осъществен, като са взети поради следните параметри: инфраструктура, иновационен капацитет, общо развиване на промишлеността, интернет приложения, киберсигурност и ръководство на интернет.

Според комбинираното равнище на развиване на всички горепосочени параметри, първите три места са поделени от Съединени американски щати, Китай и Южна Корея. Списъкът е затворен от Нигерия.

Общият брой на потребителите на интернет в света се е нараснал от 1 на 3,8 милиарда от 2005 година насам, се споделя още в отчета. Най-много от тях живеят в Азия (49,7%), само че покритието в този район е по-ниско от междинното за света. Най-високата степен на покритие за закрепен и мобилен интернет понастоящем се записва в Северна Америка и Европа. /ТАСС

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР