Китай разбира безпокойствата на Русия в сферата на сигурността, каза

...
Китай разбира безпокойствата на Русия в сферата на сигурността, каза
Коментари Харесай

Китай: Разбираме безпокойствата на Русия

Китай " схваща безпокойствата " на Русия в областта на сигурността, сподели през днешния ден китайският външен министър Ван И на съветския си сътрудник Сергей Лавров няколко часа след началото на съветската инвазия в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 832
" Китай постоянно е уважавал суверенитета и териториалната целокупност на всички страни ", сподели Ван, съгласно стенограма от телефонния диалог, оповестен от неговото министерство същата вечер. " В същото време ние също по този начин констатирахме, че украинският въпрос има специфична и комплицирана история. Ние разбираме рационалните опасения за сигурността на Русия ", сподели той.

" Състоя се продан на отзиви по настоящата обстановка в Източна Украйна в подтекста на признаването от Русия на Донецка и Луганска национални републики и на решението на съветския президент Владимир Путин в отговор на настояването на ДНР и ЛНР (за защита) и с утвърждението на Съвета на федерацията на Федералното събранието на Руската федерация за специфична военна интервенция за отбрана на хората, в това число стотици хиляди съветски жители, от действителна опасност за живота и сигурността им, произлизаща от сегашните украински управляващи, които не стопират опитите силово да решат " казуса с Донбас ", заяви съветското външно министерство, представено от ТАСС.

Освен това министрите са изразили общо мнение, че причина за настоящата рецесия е станал поощряваният от Съединени американски щати и техните съдружници отвод на Киев от използване на Минските съглашения, утвърдени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

На срещата беше очебийно също по този начин, " че Русия и Китай упорстват за нуждата всички страни да зачитат правилото за неделимостта на сигурността ".  Руското външно министерство означи, че двете страни са разискали и хода на реализацията на договореностите за руско-китайска среща на най-високо равнище на 4 февруари.

Руският президент Владимир Путин стартира инвазия в Украйна през днешния ден с въздушни удари и нахлуване на сухопътни сили от няколко направления, като няколко часа по-късно украинските управляващи оповестиха, че първичният брой на жертвите е над 50, в това число повече от 20 цивилни.

През последните седмици Москва изиска от Запада гаранции за своята сигурност, по-специално заричане, че Украйна няма да се причисли към НАТО. В началото на месеца, по време на визитата на Путин в Пекин във връзка откриването на Зимните олимпийски игри, двете страни обявиха, че са " срещу всяко бъдещо разширение на НАТО ". Китай е в дипломатически внимателно състояние по въпроса за спора в Украйна. Пекин не желае да се опълчва директно на Русия, другарска страна, с която споделя неприязън към Съединени американски щати. Китай обаче също не желае да наподобява като страна, подкрепяща нашествието в Украйна. " Китай следи от близко последните събития ", сподели Хуа Чунин, говорителка на китайското министерство на външните работи, следобяд, само че отхвърли да дефинира офанзивата като " инвазия ". " Призоваваме всички страни да проявят въздържаност, с цел да предотвратят излизането на обстановката отвън надзор ", сподели тя на конференция.  Без да осъжда Москва,  Хуа резервира главните си офанзиви против Съединени американски щати, обвинявайки ги, че са доставяли муниции на Киев, и че са нахлули в Ирак и Афганистан в предишното. Тя като че ли омаловажи сериозността на обстановката на терен, поставяйки под въпрос известията за жертви и изтъквайки, че съветското министерство на защитата е дало обещание да не нападна украинските градове. Тя не беше в положение да разяснява голословното обвиняване в " геноцид " на рускоезичното население, издигнато от Москва, с цел да оправдае нашествието си в Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 832  Европейски Съюз привика съветския дипломат поради нахлуването в Украйна Европейски Съюз привика съветския дипломат поради нахлуването в Украйна  Украинският дипломат в България: Това не е военна интервенция, а война Украинският дипломат в България: Това не е военна интервенция, а война  Виталий Кличко вкара комендантски час в Киев Виталий Кличко вкара комендантски час в Киев
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР