Китай работи с Русия за създаването на един по-справедлив световен

...
Китай работи с Русия за създаването на един по-справедлив световен
Коментари Харесай

Пекин: Китай работи с Русия за един по-справедлив световен ред

Китай работи с Русия за основаването на един по-справедлив международен ред, съобщи високопоставеният китайски посланик Ян Цзечъ, няколко дни преди предстоящата среща сред президентите на двете страни, оповестиха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Според съветската дипломация е планувано Си Дзинпин да се срещне с Владимир Путин тази седмица в Узбекистан, в коридорите на срещата на високо ниво на Шанхайската организация за съдействие.

Отношенията сред Пекин и Москва бяха напрегнати по време на Студената война, само че през последните десетилетия двете страни се сближиха, изключително с цел да противодействат на въздействието на Съединени американски щати, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Под стратегическото управление на президента Си Дзинпин и президента Владимир Путин, нашите връзки постоянно се развиваха добре ", съобщи през вчерашния ден най-високопоставеният посланик на Комунистическата партия след ръководителя Си Дзинпин, представен от външното министерство на Китай.

Ян Цзечъ (член на Политбюро на Китайската комунистическа партия), чието въздействие е по-голямо от това на външния министър, съобщи това на среща с съветския дипломат Андрей Денисов, който напуща Китай след доста години в страната.

" Китай има предпочитание да работи с Русия за да поддържа духа на стратегическо съдействие на високо равнище сред нашите две страни, отбрана на общите ни ползи и поощряване на развиването на интернационалния ред в една по-справедлива и рационална посока ", акцентира Ян.

Засегната от западните наказания и дипломатически изолирана от началото на интервенцията в Украйна, Русия се стреми да ускори връзките си с азиатските страни, изключително с Китай.
Китайската дипломация не осъди съветското настъпление в прилежащата страна, само че жигосах западните наказания против Москва и продажбата на оръжие на украинските управляващи, напомня Агенция Франс Прес.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР