Китай работи с Русия за създаването на един по-справедлив световен

...
Китай работи с Русия за създаването на един по-справедлив световен
Коментари Харесай

Китайски дипломат: С Русия работим за по-справедлив световен ред

Китай работи с Русия за основаването на един по-справедлив международен ред. Това съобщи високопоставеният китайски посланик Ян Цзечъ няколко дни преди предстоящата среща сред президентите на двете страни, съобщи Франс прес. Според съветската дипломация е планувано китайският президент Си Цзинпин да се срещне с съветския си колега Владимир Путин тази седмица в Узбекистан, в коридорите на срещата на високо ниво на Шанхайската организация за съдействие.

" Под стратегическото управление на президента Си Цзинпин и президента Владимир Путин нашите връзки постоянно се развиваха добре ", сподели първият посланик на Комунистическата партия. Ян, чието въздействие е по-голямо от това на външния министър, направи изказването на среща с съветския дипломат Андрей Денисов, който напуща Китай след доста години в страната. " Китай има предпочитание да работи с Русия за да поддържа духа на стратегическо съдействие на високо равнище сред нашите две страни, отбрана на общите ни ползи и поощряване на развиването на интернационалния ред в една по-справедлива и рационална посока ", акцентира китайският посланик.

Попаднала под удара на западните наказания и в дипломатическата изолираност след началото на войната в Украйна, Русия се стреми да ускори връзките си с азиатските страни, изключително с Китай. Китайската дипломация не осъди съветското настъпление в прилежащата страна, само че жигосах западните наказания против Москва и продажбата на оръжие на украинските управляващи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР