Китай пусна днес на вода третия си самолетоносач, предаде Франс

...
Китай пусна днес на вода третия си самолетоносач, предаде Франс
Коментари Харесай

Китай пусна на вода третия си самолетоносач

Китай пусна през днешния ден на вода третия си самолетоносач, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По случай стартирането на самолетоносача бе проведена специфична гала в корабостроителен цех в Шанхай, заяви китайската осведомителна организация Синхуа.

Това е вторият самолетоносач, създаден независимо от Китай и той е доста по-усъвършенстван от софтуерна позиция от своите прародители. Основното му софтуерно преимущество е, че е по-голям и че разполага със система за катапултиране, отбелязва Синхуа.

Той ще бъде предаден на военноморския флот след провеждането на серия от проби в морето. Синхуа не посочи коя е датата, на която се възнамерява предаването. Очаква се обаче то да не се случи неотложно, а през някоя от идните години.

Самолетоносачът бе наречен " Фузцян " - той носи същото название като една от китайските провинции, сходно на другите два китайски самолетоносача " Ляонин " и " Шандун ".

Китай прави тази стъпка на фона на сериозното напрежение със Съединени американски щати по отношение на Тайван, остров с население от 24 милиона души, който Пекин преглежда като своя историческа територия, отбелязва Франс прес.

Самолетоносачите на китайския военноморски флот, който се отнася враждебно към доближаването през последните години сред Съединени американски щати и Тайван, нееднократно са прекосявали през Тайванския пролив, който отделя Тайван от континентален Китай.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР