Китай проведе изпитание на космически кораб през юли, а не

...
Китай проведе изпитание на космически кораб през юли, а не
Коментари Харесай

Корекция! Космически кораб, а не хиперзвукова ракета тествал Китай

Китай организира тестване на галактически транспортен съд през юли, а не на нуклеарна хиперзвукова ракета. Това оповестиха от китайското външно министерство, опровергавайки информацията на " Файненшъл таймс ".

Припомняме, изданието заяви, че благодарение на ракета притежател Китай е изстрелял планиращ хиперзвуков аероплан, кадърен да носи нуклеарно оръжие. Той е прелетял през ниското орбиталното пространство, само че не е съумял да доближи плануваната цел, а се е отклонил на няколко десетки километра. Независимо от това обаче американските военни са били впечатлени от извършеното тестване, което е демонстрирало значителен прогрес от страна на китайските учени в създаването на хиперзвукови оръжия.

Това не беше ракета, а галактически транспортен съд, посочи на постоянен брифинг в Пекин представителят на министерството Джао Лъдзиен, представен от " Ройтерс ".

Той изясни, че става въпрос за " обикновен тест " за изпитване на технология за наново потребление на транспортно средство.

Значението на теста е, че той може да обезпечи на ниска цена и комфортен способ за хората да пътуват умерено до и от космоса, уточни Джао и добави, че доста компании са провеждали сходни проби. Американската компания SpaceX сполучливо тества сходна технология за понижаване на разноските за галактически пътувания и изпращане на товари в орбита.

Външното министерство разясни и че тестването е било осъществено през юли, а не през август, както оповестява " Файненшъл таймс ".

Съединените щати наблюдават от близко програмата за рационализация на военните сили на Китай, с цел да оценят вероятните опасности, подбудени от своя все по-категоричен стратегически съперник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР