Китай продължава военните учения до Тайван, въпреки че по план

...
Китай продължава военните учения до Тайван, въпреки че по план
Коментари Харесай

Китай продължава военните учения до Тайван след обявения краен срок и ще упражнява нападения по море

Китай продължава военните учения до Тайван , макар че по проект те трябваше да приключат в неделя, оповестиха международните организации. Източното командване на китайската войска сподели в понеделник, че ще се упражняват набези против подводници и настъпателни дейности по море.

Китайската войска стартира най-големите военни учения в историята си предходната седмица в отговор на посещаване на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати. Властите на Китай считат Тайван за китайска територия и не одобряват публични контакти сред свои дипломатически сътрудници и държавното управление в Тайпе.

Тайванската войска заяви за 66 прелитания на китайски военни самолети единствено в неделя, като 22 изтребителя са пресекли междинната морска линия в Тайванския пролив - граница, която до неотдавна се спазваше от Пекин и Тайпе. Според тайванските военни 14 военни кораба на Китай също са минали тази линия, заяви Българска телеграфна агенция.

Говорителят на министерството на националната защита на Китай У Цян сподели в понеделник, представен от Българска телеграфна агенция, че ученията са „ належащо предизвестие и изцяло подобаващ и допустим отговор на скорошните провокации “ от страна на Съединени американски щати и Тайван.

Тайван също ще организира военни учения, заяви Българска телеграфна агенция като цитира Асошиейтед прес. Тайванската войска ще извърши артилерийски учения в южната част на провинция Пинтун във вторник и в четвъртък в отговор на китайските маневри.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР