Китай призовава страните от НАТО да се откажат от манталитета

...
Китай призовава страните от НАТО да се откажат от манталитета
Коментари Харесай

Китай призовава НАТО да се откаже от разширяването на изток

Китай приканва страните от НАТО да се откажат от манталитета на Студената война и да се въздържат от разширение на изток. Това съобщи в изявление за ТАСС китайският дипломат в Руската федерация Чжан Ханхуей, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Призоваваме НАТО да бъде в крайник с времето, да се вслушва в справедливите апели на страните от Азиатско-тихоокеанския район за мир и развиване, да поправя неправилните си усещания, да изостави манталитета на Студената война и да се въздържа от нахлуване в Азиатско-тихоокеанския район, " сподели дипломат Чжан, представен от ТАСС.

Според китайския посланик Азиатско-тихоокеанският район е " територия на съдействие и развиване, а не шахматна дъска за геополитически игри ". Той акцентира, че Азиатско-тихоокеанският район е съумял да поддържа дълготрайно благополучие и непоклатимост, както и да сътвори „ азиатско-тихоокеанско знамение “ с помощта на взаимно почитание, намерено съдействие, взаимна полза, общи облаги “ и вярно разрешаване на разликите сред страните от района.

Посланикът обърна внимание на обстоятелството, че във все по-трудната интернационална конюнктура страните от Азиатско-тихоокеанския район " ценят мъчно извоюваните условия за спокойно развиване ". " Те осъзнават същинската цел и нездравословните последствия от разширението на НАТО в Азиатско-Тихоокеанския район. Те постоянно са поддържали стратегическа умереност и умишлено са поддържали мира и стабилността в района ", сподели дипломат Чжан.

„ Страните и жителите на района в никакъв случай няма да се съгласят с проектите на НАТО и други външни сили да „ сложат ръка “ в Азиатско-тихоокеанския район.

Азиатско-тихоокеанският район е платформа за кротичък разговор, „ азиатско-тихоокеанска версия на НАТО “ и „ натоизация на Азиатско-тихоокеанския район “ не са добре пристигнали тук, заключи Ханхуей.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР