Китай призова за спиране на огъня между Украйна и Русия

...
Китай призова за спиране на огъня между Украйна и Русия
Коментари Харесай

Китай призова за спиране на огъня между Украйна и Русия и за започването на мирни преговори

Китай прикани за прекъсване на огъня сред Украйна и Русия и за започването на мирни договаряния в проект от за преустановяване на спора, състоящ се от 12 точки, оповестява. Документът беше оповестен тази заран от китайското външно министерство.

Пекин твърди, че има неутрална позиция във войната, само че Китай декларира също, че има „ безгранично другарство “ с Русия и отхвърли да подлага на критика нейната инвазия в Украйна или даже да я назова инвазия. Той упрекна Запада, че предизвика спора и „ раздухва пламъците “, като дава на Украйна отбранителни оръжия.

Планът планува анулиране на западните наказания против Русия, въвеждането на ограничения, с които да се подсигурява сигурността на нуклеарните обекти в Украйна, отварянето на филантропични коридори за евакуация на цивилни и предприемането на дейности за възобновяването на износа на зърно.

Китай и Русия от ден на ден привеждат външните си политики в опълчване на водения от Съединени американски щати демократичен интернационален ред. Външният министър Ван И удостовери още веднъж силата на техните двустранни връзки, когато се срещна с съветския президент Владимир Путин в Москва тази седмица.

Предложенията на Пекин доразвива от дълго време поддържани от Китай позиции, в това число нуждата от дейно гарантиране на суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на всички страни.

" Манталитетът на Студената война би трябвало да бъде зарязан. Сигурността на една страна не може да бъде обезпечена за сметка на сигурността на други страни, а районната сигурност не може да бъде обезпечена посредством подсилване или даже разширение на военните блокове ", се споделя в документа.

„ Сигурността на една страна не би трябвало да се преследва за сметка на други. Сигурността на един район не би трябвало да се реализира посредством подсилване или разширение на военни блокове “, се споделя в предлагането.

„ Легитимните ползи и опасения в региона на сигурността на всички страни би трябвало да бъдат взети на съществено и да бъдат прегледани вярно. “

Китай се въздържа в четвъртък, когато Общото заседание на Организация на обединените нации утвърди необвързваща резолюция, която приканва Русия да приключи военните дейности в Украйна и да изтегли силите си. Това е една от 16-те страни, които гласоподаваха срещу или се въздържаха по съвсем всички пет предходни резолюции на Организация на обединените нации за Украйна.

Резолюцията, направена от Украйна в консултация с нейните съдружници, беше призната със 141 против 7 с 32 въздържали се, изпращайки мощно обръщение в навечерието на първата годишнина от нашествието, която наподобява оставя Русия по-изолирана от всеки път.

Китай разяснява, че актуалният спор „ не е нещо, което желае да види “ и неведнъж е заявявал, че всяко потребление на нуклеарни оръжия би било изцяло недопустимо, в подразбиращо се отменяне на изказването на Путин, че Русия ще употребява „ всички налични средства “, с цел да отбрани своите територия.

„ Конфликтите и войните не са от изгода за никого “, се споделя в предлагането.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР