Китай призова всички страни да запазят спокойствие, след като се

...
Китай призова всички страни да запазят спокойствие, след като се
Коментари Харесай

Китай призовава за спокойствие след падането на ракета в Полша

Китай прикани всички страни да запазят успокоение, откакто се появи информация, че в Полша е паднала ракета съветско произвеждане и е лишила живота на двама души, в резултат на което централноевропейската страна сложи част от въоръжените си сили в нараснала бойна подготвеност.

" В сегашната обстановка всички наранени страни би трябвало да запазят успокоение и да показват въздържаност, с цел да избегнат ескалация ", съобщи на постоянна конференция говорителката на китайското министерство на външните работи Мао Нин, представена от Франс прес. " Позицията на Китай по украинския въпрос е една и съща през цялото време и е ясна: безспорен приоритет е да има разговор и да се водят договаряния, с цел да се уреди рецесията по кротичък метод.. ", сподели тя.

Ракета, която съгласно Варшава е доста евентуално да е била създадена в Русия, падна през вчерашния ден на територията на Полша и умъртви двама души. Западните водачи единомислещо осъдиха това, а Москва назова тези информации " провокация ".

Китай обичайно е непосредствен сътрудник на Русия и не осъди обществено съветската инвазия в Украйна, само че и не изрази поддръжка за дейностите на Москва, нито пък ѝ оказва военна помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР