Китай призова САЩ да разкрие информацията за военните си биолаборатории,

...
Китай призова САЩ да разкрие информацията за военните си биолаборатории,
Коментари Харесай

Пекин призова Вашингтон да разкрие информация за военните си биолаборатории

Китай прикани Съединени американски щати да разкрие информацията за военните си биолаборатории, откакто Русия публично огласи документи от украинска лаборатория и лист с разнообразни патогени, с които са били правени проучвания.

" Напоследък американските биолаборатории в Украйна притеглят вниманието на света. В тях се съхраняват огромно количество рискови вируси. По време на военни интервенции Русия също откри, че Съединени американски щати употребяват тези уреди за биологични изследвания за военни цели ", сподели представителят на Външното министерство на Китай Джао Лидзиен на днешната си конференция, оповестяват по едно и също време Радио Китай, ТАСС и Блумбърг.

" Публикуваните от Съединени американски щати данни демонстрират, че те разполагат с 26 биолаборатории в Украйна и американското Министерство на защитата има безспорен надзор над тях. Всички проучвателен действия в тях се управляват от Съединени американски щати и без тяхно позволение не може да бъде разсекретявана никаква информация ", сподели представителят на Китайското външно министерство.

" Военнобиологичните стратегии на Съединени американски щати в Украйна могат да бъдат върхът на айсберга. Под претекст за съдействие за намаляването на биологическите опасности в областта на сигурността и отбраната на международното здраве, Съединени американски щати управляват 336 лаборатории в 30 страни по света ", сподели представителят на Китай.

" Съединени американски щати, като страна, която разполага с най-вече информация за тези лаборатории, би трябвало, колкото може, по-бързо, да разкрие съществуващите данни, включително съхраняваните в тях вируси и другите проучвания с тях ", сподели китайският посланик на конференция.

" Каква е същинската цел на Съединени американски щати? Какво тъкмо вършат те в тези лаборатории? ", попита Джао Лидзиен. ", попита още представителят на Външното министерство на Китай пред публицисти.

" В името на здравето на жителите на Украйна, прилежащите райони и по-далечните, ние призоваваме съответните страни да обезпечат сигурността в тези лаборатории ", акцентира Джао Лидзиен.

Според Блумбърг обвиняването на Китай, че американската войска оперира с рискови патогени в биолаборатории в Украйна, повтаря съветската " доктрина на конспирацията " и може да е част от опитите за опрощение на военната инвазия на Владимир Путин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР