Китай призова САЩ да прекратят политиката си на налагане на

...
Китай призова САЩ да прекратят политиката си на налагане на
Коментари Харесай

Китай смъмри САЩ заради санкциите срещу КНДР

Китай прикани Съединени американски щати да прекратят политиката си на налагане на наказания против Северна Корея, оповестява " Спутник ".

Ако Съединените щати фактически са загрижени за благополучието на севернокорейския народ, би трябвало да спрат да постановат наказания и да оказват напън на КНДР, настоя представителят на китайското външно министерство Жао Лицян.

Той уточни, че Пхенян от дълго време е изправен пред " външни закани за сигурността, което е главната причина за казуса на Корейския полуостров ".

За да разгадаем казуса на Корейския полуостров, би трябвало да вземем поради рационалните опасения на Северна Корея, акцентира дипломатът.

Той прикани Съединени американски щати да отдадат нужното значение на ограниченията за нуклеарно разоръжаване, подхванати от Пхенян, да отговорят на законовите терзания на КНДР, както и да подхващат ограничения за разхлабване на глобите против страната.

През януари севернокорейският водач Ким Чен-ун разпореди да се преразгледат ограниченията за подсилване на доверието със Съединени американски щати заради " враждебната политика " на Вашингтон по отношение на Пхенян, която съгласно локални медии цели да " лиши Северна Корея от правото й на самозащита ".

На този декор през днешния ден Пхенян разгласи, че е единствената страна, която се опълчва на Съединени американски щати, " разтърсвайки света " с ракетните си тествания.

От началото на годината Северна Корея е осъществила седем изстрелвания на ракети, измежду които и нов тип свръхзвукова ракета, способна да маневрира на висока скорост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР