Китай призова САЩ да играят конструктивна роля в Близкия изток,

...
Китай призова САЩ да играят конструктивна роля в Близкия изток,
Коментари Харесай

Пекин призова Вашингтон да играе конструктивна роля в Близкия изток

Китай прикани Съединени американски щати да играят " градивна роля " в Близкия изток, ден след диалога сред китайския външен министър и американския му сътрудник Антъни Блинкън, съобщи Франс прес.

" На 11 април вечерта външният министър Ван И организира телефонен диалог с държавния секретар Антъни Блинкън ", удостовери говорителката на китайското външно министерство Мао Нин. Той " изрази мощното наказание от страна на Китай на нападението против иранското консулство в Сирия, наблягайки, че сигурността на дипломатическите институции е неприкосновена и суверенитът на Иран и на Сирия би трябвало да бъде тачен ".

" Китай ще продължи да играе градивна роля в близкоизточния въпрос и да продължава да способства за успокояване на обстановката. Американската страна, по-специално, би трябвало да играе градивна роля ", акцентира говорителката.

Китай приканва постоянно и за преустановяване на огъня в линията Газа, с цел да се подсигурява сигурността на мирните жители, напомня Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Тази ескалация на враждебните дейности е следващата демонстрация " на пагубното въздействие на спора в Газа. " Наложително е да се постави завършек на спора в Газа допустимо най-скоро ", добави Мао.

" Китай приканва всички страни в спора " към съблюдаване на резолюция 2728 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, неотложно преустановяване на огъня и преустановяване на филантропичната рецесия, акцентира Мао Нин.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР