Китай приветства една обединена просперираща Европа и силно евро. Нашата

...
Китай приветства една обединена просперираща Европа и силно евро. Нашата
Коментари Харесай

Къцян приветства в София обединена Европа и силно евро

Китай приветства една обединена просперираща Европа и мощно евро . Нашата страна желае да усъвършенства развиването на всички страни, които да се интегрират в процеса на интеграция в Европейския съюз.

Това разгласи китайският министър-председател Ли Къцян след срещата с българския министър-председател Бойко Борисов в Министерски съвет.

" България е моята първа спирка в обиколката ми из Европа. Дойдох тук, с цел да работя с България и другите европейски страни за усилване на многостранното съдействие и интернационалната търговия, за възобновяване на световната стопанска система, интернационалния мир и развиване ", уточни той.

 Китайският министър председател Ли Къцян дойде у нас
Китайският министър председател Ли Къцян дойде у нас

Работна вечеря с Борисов в резиденция Бояна…

Ли Къцян разясни, че самодейността 16+1 е самодейност за съдействие и такава платформа е доста значима за поощряване на бизнеса и културното съдействие . С нея, ние бихме могли да се допълваме в стопанската система, както и да си сътрудничим в региона на европейската интеграция.

По думите на Ли Къцян разпоредбите на Европейски Съюз и законите би трябвало да се следват, само че се чака плановете да бъдат отворени, транспарантни , а публични поръчки да бъдат извършени и обезпечени от българската страна, сподели още Къцян.

" Каквото и да вършим, ние имаме за цел да помогнем на 16-те страни да получат цялостна поддръжка от Европейски Съюз като негови, или претенденти за участие ", увери той.

Китайският министър председател подчертава, че съдействието сред България и Китай ще способства за развиването на свободната търговия и либерализацията. " Ние ще задълбочим нашето двустранно съдействие и във връзка с софтуерното и опциите за икономическо съдействие ", съобщи Къцян и уточни за образец железопътна линия, която да свърза България с Егейско море .

Той сподели още, че в случай че банките се интересуват, би могло да се сътвори консорциум, с който плановете ни да изпратят обръщение на Европейския съюз , че съдействието сред България и Китай е стабилно и транспарантно.

Ли Кациян разясни, че другата област, в която ще си сътрудничат двете страни, е в региона на нуклеарната сила . Той регистрира, че България има и конкурентно селскостопанско произвеждане.

Китай и България ще си сътрудничат и в региона на европейската интеграция, както и за поощряване и развиване на интернационалната търговия .

Китайският министър председател разяснява и почналата тази нощ комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, като акцентира, че за Китай в никакъв случай не би почнал една такава война и кардинално не смята, че това е решение .

" Ако някоя страна желае да усили цените си, Китай ще предприеме ограничения да отбрани ползите на страната си, с цел да поддържа престижа на интернационалната търговия ", увери Къцян.

Търговската война пречи на процеса на интернационална търговия. Ако участваме в такава война, тя би била неприятна както за китайската страна, по този начин и за другите , акцентира той.

Кациян увери, че китайските пазари ще се отворят за другите страни , само че че Китай ще пази както законните ползи, по този начин и непрекъснатия и постоянен стопански интерес на другите страни.

Китайският министър председател изрази най-искрени съболезнования от името на китайския народ за гибелта на алпиниста Боян Петров , който остана вечно на Шишапангма.

Къцян уточни, че е дал нужните указания на тибетските управляващи да създадат всичко допустимо в избавителната интервенция.

" Те не се опасяваха да се жертват, тъй като почитат Боян Петров и за тях другарството сред България и Китай е доста скъпо ", разяснява Къцян.

Припомняме, алпинистът Боян Петров изчезна на 3 май в Хималаите . В невижданата по мащабите си акция при издирането му Китай и Непал загърбиха политическите си различия.

Съпругата на алпиниста Боян Петров, която участва в залата на Министерския съвет, благодари още веднъж за всичко направено от българската, китайската и тибетската страна в избавителна акция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР