Китай прие нов закон, ограничаващ чувствителния износ за защита на

...
Китай прие нов закон, ограничаващ чувствителния износ за защита на
Коментари Харесай

Китай прие нов закон, може да ограничава износа на всичко за всеки, който заплашва сигурността му

Китай одобри нов закон, ограничителен сензитивния експорт за отбрана на националната сигурност, позволявайки на Пекин да отвърне на Съединени американски щати, до момента в който напрежението сред страните се усилва поради търговията и технологиите, оповестява АП.

Законът, който ще се ползва за всички компании в Китай , беше признат в събота от Постоянния комитет на Националния национален конгрес и ще влезе в действие на 1 декември . Съгласно закона Китай може да предприеме " реципрочни ограничения " по отношение на страни или райони, които злоупотребяват с износния надзор и заплашват националната му сигурност и ползи .

Експортният надзор според закона ще се ползва за цивилен, военни и нуклеарни артикули, както и артикули, технологии и услуги , свързани с националната сигурност. Списък на следените продукти ще бъде оповестен " навреме ".

Новият закон разрешава на Пекин да отвърне на Съединени американски щати , които през последните месеци се пробваха да блокират китайски софтуерни компании като доставчикт на телекомуникационни уреди Huawei, приложението TikTok на Bytedance и приложението за известия WeChat на Tencent на основата на опасност за националната сигурност.

Фирми и лица, които заплашват националната сигурност посредством нарушение на новия закон за надзор на износа, в това число тези отвън Китай, могат да бъдат изправени пред наказателни обвинявания . Нарушенията на закона, като експорт на продукти без позволение, могат да доведат до санкции в размер на 746 500 $ или до 20 пъти бизнес цената на противозаконната договорка.

Новият закон добавя възходящата неустановеност на договорката на Bytedance за продажбата на нейното видео приложение TikTok на американската компания Oracle Corp. През август Китай добави технологии , в това число различаване на глас, разбор на текст и рекомендации за наличие към своя лист с контролиран експорт .

Президентът Доналд Тръмп по-рано подреди на Bytedance да продаде американските си интервенции на TikTok на американска компания или да се изправи пред блок в страната.

Новите закони за надзор на износа стават част от възходящия набор от регулаторни принадлежности на Китай, който му разрешава да предприеме дейности против Съединени американски щати и други страни .
 Си Дзинпин прикани Китай да разчита на вътрешния пазар и да интегрира Гуандонг, Хонконг и Макао
Си Дзинпин прикани Китай да разчита на вътрешния пазар и да интегрира Гуандонг, Хонконг и Макао

А китайските морски пехотинци да са подготвени за война и отбрана на суверенитета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР