Китай предупреди Филипините, че ако преценят погрешно ситуацията в морската

...
Китай предупреди Филипините, че ако преценят погрешно ситуацията в морската
Коментари Харесай

Китай предупреди Филипините да не преценяват погрешно ситуацията в Южнокитайско море

Китай предизвести Филипините, че в случай че " преценяват неправилно " обстановката в морската зона, проявявайки податливост да вземат решение нещата по собствен личен метод или заговорничейки с " недобронамерени " външни сили, Китай ще отбрани своите права и ще отвърне уверено, съобщи Ройтерс.

Агенцията се базира на изказване на министерството на външните работи на Китай по отношение на напрежението в Южнокитайско море, което заяви за забележки на китайския външен министър Ван И, направени през вчерашния ден в телефонен диалог с филипинския му сътрудник Енрике Манало.

Китайският външен министър добави, че двете страни би трябвало да разискват всички разногласия като съседи, а най-неотложната задача е да се оправят със сегашната обстановка в морската зона, написа Българска телеграфна агенция.

Според Ван И " сериозните компликации " в двустранните връзки се дължат на смяната на политическата позиция на Филипините и на отхвърли им от тяхната ангажираност, като поучава филипинската страна " допустимо най-скоро да се върне на верния път ".

Филипинският министър на външните работи Енрике Манало съобщи през днешния ден, че е имал " прям и непосредствен продан на отзиви " с китайския външен министър Ван И в телефонен диалог тази седмица.

" И двамата отбелязахме смисъла на разговора във връзка с тези въпроси ", сподели Манало, имайки поради състоялия се през вчерашния ден телефонен диалог с китайския му сътрудник Ван И, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР