Китай предупреди днес Канада, че трябва да внимава за последствията

...
Китай предупреди днес Канада, че трябва да внимава за последствията
Коментари Харесай

Китай заплашва Канада с последици заради помощта си за САЩ, свързана с Хуавей

Китай предизвести през днешния ден Канада, че би трябвало да внимава за следствията поради помощта, която оказва на Съединени американски щати по делото за екстрадиция на вицепрезидента на " Хуавей " Мън Ванчжоу, търсена в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Надяваме се, че китайската страна добре схваща последствията от това да се излага на опасност в полза на Съединени американски щати и че ще предприеме незабавни дейности да поправи своите неточности, тъй че да си спести страданията от все по-големи вреди ", сподели представителят на китайското външно министерство Гън Шеан на постоянен брифинг.

Това изказване бе предшествано от апел на вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс и премиера на Канада Джъстин Трюдо към Китай да освободи двама канадски жители. Канадците Майкъл Ковриг и Майкъл Спейвър бяха задържани в Китай на 10 декември м.г. малко след задържането в Канада на Мън Ванчжоу, търсена в Съединени американски щати за банкова машинация и нарушение на глобите против Иран.

Бившият посланик и специалист по Азия Ковриг и предприемачът Спейвър бяха упрекнати в скрит план да придобият държавни секрети. Китайските управляващи отхвърлят на родственици и юристи да посетят обвинените.

Вашингтон упорства и други страни да лимитират потреблението на технологиите на информационната компания " Хуавей ", като твърди, че Пекин може да ги употребява за шпионски цели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР