Китай предупреди, че няма да отстъпи пред заплахата от търговска

...
Китай предупреди, че няма да отстъпи пред заплахата от търговска
Коментари Харесай

Китай: Няма да отстъпим пред заплахата от търговска война с Вашингтон

Китай предизвести, че няма да отстъпи пред опасността от комерсиална война с Вашингтон. Ако Съединени американски щати вкарат на 6 юли нараснали мита за китайски артикули, ние незабавно ще задействаме съответните ответни ограничения, оповестиха китайските митници, представени от международните организации.

" Китай няма да отстъпи нито пред опасността, нито пред шантажа ", съобщи пред публицисти представителят на китайското външно министерство Гао Фън.

" Съединени американски щати са в основата на тази комерсиална война, ние не я желаем, само че нямаме различен избор, с изключение на да се борим в името на ползите на страната и на народа ", добави Гао. Очаква се след 24 часа американската администрация да наложи мита върху китайски артикули, чийто импорт се прави оценка на 34 милиарда $ годишно, напомня Франс прес.

Гао удостовери за следващ път, че в отговор Пекин ще наложи мита върху артикули, внасяни от Съединени американски щати в Китай за същата сума. Китайското държавно управление обаче, че изчака дейностите на Вашингтон преди да вземе ответни ограничения, акцентира представителят на комерсиалното министерство в Пекин.

Повишените китайски мита за редица американски артикули ще стартират да работят незабавно, откакто в действие влязат протекционистките мита на Вашингтон, заяви през днешния ден Главното митническо ръководство на Китай.

Китайските управляващи възнамеряват да водят политика за рационализиране на експортната продукция, на създаване на конкурентоспособни браншове, ориентирани към външните пазари. Освен това ние ще спомагаме за развиването на нови сфери на активност, които ще окажат стимулиращо влияние върху външнотърговската интензивност, акцентира Гао.

Повишените мита на Съединени американски щати за вноса на китайски артикули ще ударят задграничните компании, които работят на китайска територия, в това число и американските, добави представителят на комерсиалното министерство.

" Китай поддържа процесите на глобализация. Много типове артикули, които се създават в света, идват от задгранични компании, които работят на китайска територия. Според наш разбор над 20 милиарда $ от общата стойност на стоките (произведени в Китай) за 34 милиарда $, върху които американските управляващи се канят да наложат нараснали мита, се падат на артикули, създадени в Китай от задгранични компании. От тях забележителна част са американски. Ако Вашингтон приложи против нас нараснали мита, то те ще обиден и китайски, и задгранични компании, в това число от Съединени американски щати ", съобщи Гао.

Говорителят на китайското комерсиално министерство посочи, че по този начин протекционистките ограничения на Съединени американски щати ще нанесат удар по световната мрежа на доставките.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР