Китай предприе ответни мерки срещу САЩ с нови визови ограничения

...
Китай предприе ответни мерки срещу САЩ с нови визови ограничения
Коментари Харесай

Китай въведе нови визови ограничения за САЩ като ответна мярка

Китай предприе ответни ограничения против Съединени американски щати с нови визови ограничавания за някои американски публични лица, откакто Вашингтон наложи визови ограничавания на китайски публични представители, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението е взето в отговор на вчерашно известие на Държавния департамент, че Съединени американски щати ще откажат визи на представители на Китайската комунистическа партия, чиято политика или дейности целят репресии на религиозни групи, етнически малцинства, дисиденти и други.

"Китай взе реципрочни ограничения против жители на Съединени американски щати и техните фамилии, които носят съществена отговорност за неотдавнашните намеси във вътрешните работи на Китай ", сподели представителят на китайското външно министерство Ван Вънбин. Той не посочи какъв брой или кои са глобените американци.

Ван също съобщи, че Китай е срещу признатия през вчерашния ден от Конгреса на Съединени американски щати закон за поддръжка на Тибет, в който се приканва за отваряне на американско консулство в Тибет и поддръжка за тибетците сами да изберат идващия си нравствен лидер Далай лама.

"Въпросите за Тибет, Тайван и Хонконг, засягащи китайския суверенитет и териториална целокупност, са чисто вътрешни каузи на Китай и никакви задгранични сили не трябва да се месят ", сподели Ван.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР