Китай предложи да подкрепи дългогодишния си стратегически партньор Унгария по

...
Китай предложи да подкрепи дългогодишния си стратегически партньор Унгария по
Коментари Харесай

Китай предложи сътрудничество в сигурността на Унгария


Китай предложи да поддържа дългогодишния си стратегически сътрудник Унгария по въпросите на публичната сигурност, надхвърляйки комерсиалните и капиталовите връзки , по време на среща с премиера Виктор Орбан, предава Ройтерс.

Китай се надява да задълбочи връзките в региона на правоприлагането и сигурността с Унгария, до момента в който двете страни означават 75-ата си годишнина от дипломатическите си връзки, е споделил министърът на публичната сигурност Ван Сяохон пред Орбан предходната седмица, заяви китайската публична осведомителна организация Синхуа.

По време на посещаване в Будапеща Ван Сяохон е споделил, че се надява сходни старания да бъдат " нов акцент в двустранните връзки " в области като битката с тероризма и транснационалните закононарушения.

Те също по този начин ще включват създаване на потенциал за сигурност и правоприлагане в границите на самодейността на президента Си Дзинпин " Един пояс, веднъж " , която има за цел да свърже Китай със света посредством търговски и инфраструктурни връзки.

Китайският вътрешен министър също се е срещнал с министъра на вътрешните работи Шандор Пинтер и е подписал документи за правоприлагане и съдействие в региона на сигурността , заяви Синхуа, само че не даде детайлности.

Гаранциите за сигурност на Китай идват, когато Унгария, другарски натроена към Русия, въпреки и страна от НАТО, работи за понижаване на зависимостта си от западните страни през последното десетилетие при ръководството на Орбан, като неотдавна.

Унгария е единствената страна от НАТО, която не е утвърдила молбата на Швеция за присъединение към блока за сигурност.
 US сенатори притискат Унгария да пусне Швеция в НАТО
US сенатори притискат Унгария да пусне Швеция в НАТО

Будапеща към този момент изложи аргументите си да не бърза с ратификацията

, изключително откакто блокът съобщи предходната година, че Пекин е сложил под подозрение неговите ползи, сигурност и полезности със своите " упоритости и политики на насила ".

Китайските държавни медии нарекоха НАТО " съществено " предизвикателство за световния мир и непоклатимост.

Пактът за сигурност с Унгария съставлява дипломатическа победа за Китай в Европейския съюз , защото блокът преоценява връзките си с втората по величина стопанска система в света поради разликите за човешките права, комерсиалните несъответствия и нашествието на Русия в Украйна.

Нарастващият афинитет на централноевропейската страна към Пекин към този момент вби чеп в общия фронт на Европейски Съюз.

В няколко случая Унгария се въздържа или се опълчи на позиции на Европейски Съюз, сериозни към Китай по въпроси като правата на индивида, и приветства китайските вложения макар апела на Европейски Съюз към членовете да приведат връзките си с Китай в сходство с тези на блока.

Унгария е дом на най-голямата логистична и индустриална база на Huawei Technologies отвън Китай, макар предизвестията на Европейската комисия, че телекомуникационният колос съставлява риск за сигурността на Европейски Съюз.

От 2016 година Huawei си партнира с основаната в Шанхай компания за изкуствен интелект Yitu Technology, с цел да работи върху решения за интелигентни градове за възстановяване на публичната сигурност и полицията благодарение на изкуствен интелект и наблюдаване.

Унгария скоро ще стане хазаин на китайския производител на коли BYD , който отваря първата си европейска фабрика.
 Германските вложения в Китай доближиха нов връх
Германските вложения в Китай доближиха нов връх

Китай остава най-важният търговски сътрудник на Германия за осма поредна година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР