Китай предлага помощ на Европа за борба с коронавируса. Това

...
Китай предлага помощ на Европа за борба с коронавируса. Това
Коментари Харесай

Китай предлага помощ на Европа, експерти вече има в Сърбия

Китай предлага помощ на Европа за битка с ковид. Това заяви китайското външно министерство, представено от Нова тв.
Президентът на Китай Си Цзинпин разиска през днешния ден обстановката с разпространяването на ковид в света в обособени телефонни диалози с канцлера на Германия Ангела Меркел, президента на Франция Еманюел Макрон и краля на Испания Фелипе Шести, като им предложи да обединят старания в битката с новото заболяване. Това заяви китайското външно министерство, представено от DarikNews.bg
" КНР се управлява от концепцията за единна орис на човечеството, подготвени сме да споделяме информация и опит с другите страни - цитира ведомството на уеб страницата си китайския водач. - Трудната обстановка в опазването на здравето е предизвикателство за цялото човечество. Сплотяването и съдействието са нашите най-ефикасни оръжия. Пекин се стреми да развива взаимна активност за основаване на ваксини, да укрепва партньорските си връзки в името на общото богатство, добави Си Цзинпин.
В Сърбия към този момент дойдоха китайски медици
Самолетът на сръбската национална самолетна компания, който транспорти специалисти и здравна помощ от Китай, кацна на летището в Белград, заяви РТС. Те бяха посрещнати от сръбския президент Александър Вучич, който сподели, че Сърбия не би трябвало да не помни тази помощ от Китай.
Пристигнаха медицински произведения, дезинфектанти, маски и друга защитна екипировка, както и шестима медицински специалисти, които участваха в битката с ковид в Ухан, откъдето стартира епидемията.
Китайските специалисти бяха посрещнати на летището персонално от сръбския президент Александър Вучич. Той благодари на китайския президент Си Дзинпин и китайския народ за съдействието.
Вучич означи, че идването на китайски медицински специалисти е от огромно значение, защото те са първите, които са съумели да победят ковид.
" От довечера ще слушаме всичко, което те кажат. Това не е политика, а уважението към тези, които демонстрираха, че могат да се оправят с най-трудния зложелател през днешния ден, а точно коронавирусът ", сподели Вучич.
„ Всичко това е безвъзмездна помощ от КНР и им благодаря за това ", означи президентът.
Той добави, че е време да се покаже дисциплинираност и отговорност и уточни, че всеки респиратор, който идва, значи избавени живота.
" Китай, който към момента не е завършил борбата си, сподели - ще помогнем на сръбските другари и ще им дадем част от нашите респиратори. Сърбия не би трябвало да го не помни. Китай е наш другар от епохи и епохи ", сподели президентът.
Той помоли китайския дипломат Чен Бо да съобщи на президента Си, че стотици хиляди хора ще го посрещнат в Сърбия, когато той дойде.
Посланикът на Китай в Белград съобщи, че Китай и Сърбия са стоманени другари, които споделят положително и зло, оповестява БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР