Китай потвърди подкрепата си за Русия, противопоставяйки се на САЩ

...
Китай потвърди подкрепата си за Русия, противопоставяйки се на САЩ
Коментари Харесай

Китай подкрепи Русия за войната в Украйна, противопоставя се на САЩ

Китай удостовери поддръжката си за Русия, противопоставяйки се на Съединени американски щати и други страни, които желаят Пекин да осъди Москва за войната в Украйна.

„ Важен извод от триумфа на връзките сред Китай и Русия е, че двете страни се издигат над модела на боен и политически съюз в ерата на Студената война “, съобщи представителят на външното министерство Жао Лицян, добавяйки, че те „ се ангажират с създаването на нов модел на интернационалните отношения”.

Този модел включва отбягване на борби или сливане против трети страни, съобщи представителят на китайското дипломатическо ведомство.

Той добави, че това е друго от „ манталитета на Студената война “, демонстриран от някои страни – общоприетата рецензия на Пекин към съдействието на Съединени американски щати с блокове като Организацията на Северноатлантическия контракт, чието разширение съгласно Пекин е довело до офанзивата на Русия.

Президентът Джо Байдън предизвести президента Си Дзинпин предишния месец с „ последици “, в случай че Пекин поддържа Москва за нашествието, а китайският водач сподели, че страната му няма желание да води войни, или да се включва в такива.

Засега няма признаци Китай да поддържа Русия в заобикалянето на глобите, само че предлага риторична поддръжка посредством повторение на съветските изказвания, че Съединени американски щати ръководят мрежа от оръжейни биолаборатории в Украйна и по света, осведоми 24 часа.

Пекин също по този начин неведнъж показва, че поддържа другарството „ без граници “, което Си и съветският президент Владимир Путин обявиха, когато се срещнаха тъкмо преди Зимните олимпийски игри през февруари в Пекин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР