Китай построи асансьор за кораби, които да придвижват кораби през

...
Китай построи асансьор за кораби, които да придвижват кораби през
Коментари Харесай

Къде, ако не в Китай? Асансьор за кораби!

Китай построи асансьор за кораби, които да придвижват кораби през планините. В китайската провинция Хубей при най-голямата водноелектрическа централа " Xia " или " Трите проломи " на река Яндзъ проработи най-големият корабен асансьор.

Новото оборудване е инженерно знамение и може да издигне корабите, дружно с водата с тегло почти 3000 тона на височина от 113 метра. Процесът лишава към 30-40 минути, шест пъти по-бързо от прекосяване през система от пет шлюза.

Някои кораби ще би трябвало да употребяват малко по малко шлюза, само че новият асансьор ще реалокира множеството кораби и по този метод ще се усили общата пропускателна дарба на Водноелектрическа централа " Трите проломи " до шест милиона тона за година, дружно с нужната за превозването вода.

Теглото на структурата е към 15 500 тона. Основният съставен елемент на структурата са четирите опори с височина 169 метра. Между тях е конфигурирана платформа - басейн с дължина 120 метра, с широчина 18 метра и дълбочина от 3. 5 метра, в която се помества корабът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР