Китай постигна първата в страната проверка на алгоритъм за оптимизация

...
Китай постигна първата в страната проверка на алгоритъм за оптимизация
Коментари Харесай

Китай осъществи проверка на алгоритъм, базиран на универсален квантов компютър

Китай реализира първата в страната инспекция на логаритъм за оптимизация на информационна мрежа, основана на повсеместен квантов компютър, съгласно Изследователския център за квантово изчислително инженерство в провинция Анхуей.

В момента „ Чайна мобайл “ (China Mobile) изследва 6G технологията, която спрямо 5G, ще се сблъска с изчислителни проблеми като по-мащабна оптимизация на бизнеса, оптимизация на мрежата, обработка на сигнали и машинно образование, създавайки съществени провокации за класическите калкулации и логаритми, разяснява Цуей Чунфън от изследователския екип на компанията.

„ Огромната изчислителна мощ е съществена характерност на квантовите компютри. Опитваме се да стартираме от дребни проблеми в някои типични сюжети, с цел да оценим и проверим осъществимостта на приложението на квантовите калкулации в информационните мрежи, изключително в 6G “, уточни той.

„ Чайна мобайл “ и компанията „ Ориджин куантум “ (Origin Quantum Computing Technology Corporation) подписаха меморандум за съдействие на 30 юни за взаимно поощряване на консолидираното на квантовите калкулации в информационната и аритметичната мрежа като ядро на мобилната осведомителна мрежа.

С цел усъвършенстване на широкомащабни параметри на антената на 5G базови станции, „ Ориджин куантум “ е потвърдил авансово осъществимостта на квантовия логаритъм в съответния проблем посредством дейно моделиране, планиране на логаритъм и инспекция на действителна машина, настояват от компанията. „ Ориджин куантум “ е първата в Китай, която употребява квантови компютри с действителни машини за инспекция на логаритъм на информационна мрежа, постигайки добър старт за приложението на квантовите калкулации.

В бъдеще „ Чайна мобайл “ ще проектира квантови логаритми с по-добра продуктивност, ще подтиква интегрираното развиване на квантовата изчислителна и информационна промишленост и ще изследва други възможности за развиването на мобилни осведомителни мрежи.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР