Китай постепенно се връща към работа, макар и с неравномерни

...
Китай постепенно се връща към работа, макар и с неравномерни
Коментари Харесай

Китайците предпазливо се връщат на работа

Китай последователно се връща към работа, въпреки и с неравномерни крачки, след повече от месец на спиране поради ковид, когато доста заводи действаха с под половината от потенциала си, а чиновниците в офиси избягваха сътрудниците си.

Намалява броят на нови случаи на вируса, регистрирани отвън провинция Хубей - епицентъра на епидемията, - и по-голямата част на Китай към този момент измества вниманието си към връщането към бизнеса. Вече 21 от 31 континентални провинции са снижили равнищата на изключителните ограничения против ковид.

Гризането на ноктите крие риск от болест с ковид

Ян Лу, която работи в отдела за продажби в компания за сигурност в южния град Шънчжън, споделя, че в нейния офис към 300 индивида са се върнали на работа, само че тя се пробва да стои надалеч от хора. "Идвам в офиса преди останалите и си потеглям късно ", споделя тя.

Отново са отворени към 80 на 100 от заведенията за хранене и комерсиалните центрове в огромни градове като Пекин и Гуанчжоу, разгласи в четвъртък онлайн търсачката Байду, само че посещаемостта в заведения за хранене и молове е слаба. Над 90 на 100 от предприятията в огромната южна провинция Гуандун са възобновили работа във вторник, оповестиха държавни медии. Картината към момента е разнообразна, според от мястото и вида на предприятията.

Въпреки изказванията на държавното управление от петък, че 60 % от логистичните компании в цялостен Китай още веднъж работят, разбори на брокерската компания "Номура " свидетелстват, че към 1 март единствено 44 на 100 от предприятията в бранша, който бе директно обиден от епидемията, са на крайници и работят, което е повече от 37,7 на 100 седмица по-рано.

"Да се отвори още веднъж една фабрика е елементарно. Всичко, което би трябвало да извършите, е да сложите защита и да наемете няколко чистачки, и сте изцяло подготвен ", съобщи представител на управляващите в град Вънчжоу, поискал да резервира анононимност заради деликатността на въпроса. "Но възобновяването на производството е напълно друга работа ", сподели той и означи, че пазарното търсене, съществуването на служащи и намирането на съответни доставки на защитни екипировки като маски са същинските провокации.

Работодателите също се притесняват от зараза на работното място. "Ако някой даде позитивна проба за вируса, всички наети лица би трябвало да бъдат сложени под карантина и през това време би трябвало да им плащате. Това не е почтена търговия ", споделя представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР