Китай постави трети град под ключ, за да се справи

...
Китай постави трети град под ключ, за да се справи
Коментари Харесай

Заради един заразен: Китай слага милионен град под ключ

Китай сложи трети град под ключ, с цел да се оправи с казуса с COVID-19. Около шест милиона души към този момент са получили заповед да си останат у дома, защото Пекин преследва нулеви случаи преди идните зимни олимпийски игри.
Страната предприе метод на нулева приемливост към вируса, откогато той се появи за първи път в Ухан 2019 година, като потушава зараждащите огнища със затваряне на граници, целеустремено заключване по домовете и строги карантини, заяви Агенция Франс Прес.
Въпреки че твърдите ограничения са запазили броя на новите случаи надалеч по-нисък от този в множеството страни, най-многолюдната страна в света сега се бори с дребни огнища в най-малко единадесет провинции.
Възобновяването на епидемията накара управляващите тази седмица да затворят град Ланджоу - с население над четири милиона души - и Еджин в региона Вътрешна Монголия.
След като потвърдиха един нов случай, управляващите в Хейхе в провинция Хейлундзян последваха образеца в четвъртък, като подредиха на хората да си останат у дома и не разрешиха на жителите да напущат далечния северен град, с изключение на в незабавни случаи, съгласно изказване на локалните управляващи.
Властите в града, който граничи с Русия на север, също по този начин са почнали да тестват 1.6 милиона поданици и да наблюдават околните контакти на инфектирания.
Държавните медии оповестиха, че автобусните и таксиметровите транспорти са прекратени, а на транспортните средства не е позволено да напущат града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР