Китай посрещна с критики новината, че Съединените щати може да

...
Китай посрещна с критики новината, че Съединените щати може да
Коментари Харесай

Китай критикува закон на САЩ, който може да ограничи TikTok

Китай посрещна с рецензии новината, че Съединените щати може да забранят работата на TikTok на национално равнище. От външното министерство на азиатската страна разясниха, че това отдалечава Вашингтон от правилата на честната конкуренция и интернационалните търговски правила.

По-рано дефинираха евентуалната възбрана и като " акт на тормоз ".
Ако по този начин наречените съображения за национална сигурност може да бъдат употребявани за случайно угнетяване на конкурентни компании, тогава няма да има правдивост въобще.
Ван Уенбин, представител на китайското министерство на външните работи - снх 1, втора половина

Тази седмица американската Камара на представителите утвърди закон, който може да забрани TikTok, в случай че китайският притежател ByteDance не продаде дяловете си в границите на шест месеца от момента, в който законът влезе в действие. С решението си долната камара на американския Конгрес изпрати документа в Сената, където обаче не е ясно дали ще бъде признат.
Съединените щати би трябвало да зачитат правилата на пазарната стопанска система и лоялната конкуренция, да спрат неоснователното угнетяване на фирмите от други страни и да обезпечат отворена, почтена, обективна и недискриминационна среда за фирмите от други страни, които работят в Съединените щати.
Е Ядон, представител на китайското министерство на търговията

След като се появи на интернационалния пазар през 2017 година, TikTok бързо доби известност и през днешния ден се употребява от близо 170 млн. консуматори в Съединените щати.

Властите в Съединените щати нееднократно са предупреждавали, че платформата може да съставлява риск за националната сигурност, до момента в който притежателите от компанията ByteDance отхвърлят тези изказвания.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР