Китай посрещна два руски кораба, които преди това преминаха покрай

...
Китай посрещна два руски кораба, които преди това преминаха покрай
Коментари Харесай

Два руски кораба пристигнаха в Китай

Китай посрещна два съветски кораба, които преди този момент минаха около Тайван и Япония, съобщи Ройтерс.

Очаква се плавателните съдове да се включат в взаимно обучение на съветския и китайския военноморски флот, с което да показват трайното си военно съдействие.

Фрегатите " Громкий " и " Совершенний ", които са част от основания във Владивосток съветски Тихоокеански флот, акостираха през вчерашния ден на пристанището в Шанхай, заяви китайската държавна телевизия. 

В рамките на седемдневната си аудиенция те ще отработят задания, свързани с придвижването на формированията, връзката и спасяването по море, съобщи Българска телеграфна агенция.

Същите съветски кораби в края на предишния месец минаха край Тайван, напомня Ройтерс. По-късно те плаваха и край японските острови Окинава, където е ситуирана огромна американска военна база. 

След като китайският президент Си Цзинпин се срещна са съветския си сътрудник Владимир Путин в Москва, двамата водачи разпространиха взаимно изказване с обвинявания към Вашингтон, че подрива световната сигурност, и към НАТО, че се намесва в Азиатско-тихоокеанския район. Тогава Китай и Русия си дадоха обещание, че ще поддържат по-силни военни връзки, отбелязва Ройтерс.

В понеделник китайският министър на защитата Ли Шанфу се срещна в Пекин с командаващия съветските военноморски сили Николай Евменов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР