Китай посъветва САЩ да се въздържат от събуждане на проблеми

...
Китай посъветва САЩ да се въздържат от събуждане на проблеми
Коментари Харесай

Китай съветва САЩ да не се смеси в спора за Южнокитайско море

Китай посъветва Съединени американски щати да се въздържат от " пробуждане на проблеми " или взимане на страна по въпроса за Южнокитайско море , откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че съглашението за сигурност с Манила се уголемява до офанзиви против бреговата защита на Филипините. Това съобщи Ройтерс.

Блинкън назова уговорката на Съединени американски щати за сигурност с Филипините " стоманен ". Според него дейностите на Китай в Южнокитайско море са провокирали по-широка интернационална реакция.

Китайското посолство във Филипините съобщи, че китайските действия в Южнокитайско море са законни и законни, добавяйки, че забележките на Блинкън пренебрегват обстоятелствата, безпричинно упрекват Китай.

От ведомството показват, че Блинкън още веднъж е заплашил Китай с по този начин наречените отговорности по Договора за взаимна защита сред Съединени американски щати и Филипините , на който Пекин твърдо се опълчва.

Филипините и Съединени американски щати са обвързани с Договор за взаимна защита от 1951 година, съгласно който те би трябвало да се поддържат взаимно, в случай че има нахлуване.
 Съединени американски щати приветстват
Съединени американски щати приветстват " забележителното " подсилване на връзките в защитата с Филипините

Двете страни са обезпокоени от дейностите на Китай в Индо-Тихоокеанския регион
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР