Китай понижава от днес митата за внос на автомобили от

...
Китай понижава от днес митата за внос на автомобили от
Коментари Харесай

Китай понижава от днес митата за внос на коли, авточасти, перални, козметика и други

Китай намалява от през днешния ден митата за импорт на коли от 25 на 15 на 100 на фона на обещанията да купува повече американски артикули, да отвори пазарите си и да насърчи бранша, предадоха международните организации, базирайки се на известие на китайското министерство на финансите.

Митата за авточасти ще бъдат намалени до 6 на 100, посочи финансовото ведомство, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Решението е взето " за да продължат промените и отварянето на страната, за стимулиране на промяната на предлагането и преобразяването и модернизацията на бранша, с цел да се отговори на търсенето на потребителите " изясни финансовото ведомство.

Досега внасяните в Китай коли се таксуваха с прекалено високи мита от 25 на 100, което е една от ябълките на раздора с Вашингтон, като президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обича да дава този образец, с цел да подлага на критика " протекционистката " комерсиална политика на комунистическия режим.

Съединени американски щати таксуват вносните коли с мита от 2,5 на 100.

Понижаването на митата евентуално ще облагодетелства европейски и японски марки коли висок клас като Бе Ем Ве (BMW), Ауди (Audi) и Тойота (Toyota), както и американския производител на електрически автомобили Тесла (Tesla), който няма цех в Китай.

От през днешния ден Китай понижава и вносните мита за пералните, козметиката и някои други потребителски артикули на фона на американския напън за понижаване на многомилиардния търговски остатък, заяви Асошиейтед прес.

Правителството разгласи, че вносните мита на пералните и хладилниците ще бъдат понижени от 20,5 % на 8 %. Ще бъдат намалени митата на някои козметични артикули, медикаменти и други артикули.

Това е трето намаление на митата за шест месеца на избрани вносни артикули. Пекин отбелязва, че това са старания да се даде по-голям избор на потребителите и да се насърчи икономическият напредък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР